Kemi
Beregn pH i den færdige opløsning
21. februar 2008 af
Malika (Slettet)
Er der en der vil hjælpe mig.
Opgaven går ud på:
En opløsning af amoniumchlorid er sur, fordi ammoniumionen er en svag syre. Chloridionen er kun en uhyre svag base, og den har derfor ingen indflydelse på opløsningens pH.
2,54g NH4CL opløses i vand, og der fyldes op med vand, så opløsningens volumen bliver 500 mL. Beregn pH i den færdige opløsning.
mit bud vil være, at man skal beregne n først, altså bruge den her formel:
n = m/M, fordi vi har jo volumen.
Opgaven går ud på:
En opløsning af amoniumchlorid er sur, fordi ammoniumionen er en svag syre. Chloridionen er kun en uhyre svag base, og den har derfor ingen indflydelse på opløsningens pH.
2,54g NH4CL opløses i vand, og der fyldes op med vand, så opløsningens volumen bliver 500 mL. Beregn pH i den færdige opløsning.
mit bud vil være, at man skal beregne n først, altså bruge den her formel:
n = m/M, fordi vi har jo volumen.
Svar #3
21. februar 2008 af mathon
NH4Cl --> NH4^(+) + Cl^(-), som er helt ioniseret, da NH4Cl er let opløseligt, hvoraf
n(NH4^(+))_formel = n(NH4Cl) = (2,54 g)/(53,4916 g/mol) = 0,047484 mol
c(NH4^(+))_formel = (0,047484 mol)/(0,5 L) = 0,094968 mol/L = 0,094968 M
pKs(NH4^(+)) = 9.25, hvilket indikerer svag syre, hvorfor
pH = 0,5(pKs-log(Cs_formel)) = 0,5(9.25-log(0,094968)) = 5,1
n(NH4^(+))_formel = n(NH4Cl) = (2,54 g)/(53,4916 g/mol) = 0,047484 mol
c(NH4^(+))_formel = (0,047484 mol)/(0,5 L) = 0,094968 mol/L = 0,094968 M
pKs(NH4^(+)) = 9.25, hvilket indikerer svag syre, hvorfor
pH = 0,5(pKs-log(Cs_formel)) = 0,5(9.25-log(0,094968)) = 5,1
Skriv et svar til: Beregn pH i den færdige opløsning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
