Biologi
blod og genetik
21. februar 2008 af
Pernille-2 (Slettet)
hey har lige et par spørgsmål, som jeg gerne vil have et godt svar på, da jeg ikke lige har forstået det her. Jeg har fået 15 spg. men hvis i hjælper mig med 3 af dem, så kan jeg nok lave de sidste, elelrs kommer jeg tilbage og spørger jer søde og kloge mennesker :D
spg 1: En mand med blodtype 0 gifter sig med en kvinde med type A. Kvindens far havde type 0. Hvor stor en sandsynlighed er der for, at børnene vil få blodtype 0 ?
spg2.: Modernes blodtype: A Rh-, Barn1: A Rh+, Barn 2: Rh+
Hvilken blodtype har faderen, der er far til begge børn ?
barn 2 var syg ved fødslen og fik straks skiftet blod, forklar hvorfor? er det ikke bare fordi, barnet har + og moderen -, og det giver blodproblemer ?
hvilken blodtype modtog barn 2 ved denne blodtransfusion ?
please hjælp mig :'D
spg 1: En mand med blodtype 0 gifter sig med en kvinde med type A. Kvindens far havde type 0. Hvor stor en sandsynlighed er der for, at børnene vil få blodtype 0 ?
spg2.: Modernes blodtype: A Rh-, Barn1: A Rh+, Barn 2: Rh+
Hvilken blodtype har faderen, der er far til begge børn ?
barn 2 var syg ved fødslen og fik straks skiftet blod, forklar hvorfor? er det ikke bare fordi, barnet har + og moderen -, og det giver blodproblemer ?
hvilken blodtype modtog barn 2 ved denne blodtransfusion ?
please hjælp mig :'D
Svar #1
21. februar 2008 af JuMMe^ (Slettet)
Barn 2 blev sygt pga. moderen havde dannet antistoffer mod rhesuspositiv efter første fødsel, da barn og moders blod blev blandet ved fødsel.
Svar #2
21. februar 2008 af stud.med (Slettet)
spg.1 = 50% (moder har A0 og fader har 00)
spg.2 = 0 Rh+
spg.3 = Barn 2 blev syg pga. en fødselslæge ikke gjorde sit arbejde korrekt efter barn 1's fødsel, var også et svar. Man kan (og gør) idag beskytte mod det humorale respons i moderen på fostrets Rh+-antistof. JuMMe^ er fuldstændig korrekt i sit svar.
spg.2 = 0 Rh+
spg.3 = Barn 2 blev syg pga. en fødselslæge ikke gjorde sit arbejde korrekt efter barn 1's fødsel, var også et svar. Man kan (og gør) idag beskytte mod det humorale respons i moderen på fostrets Rh+-antistof. JuMMe^ er fuldstændig korrekt i sit svar.
Skriv et svar til: blod og genetik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
