Matematik

Logoritmer.... HJÆLP !

24. august 2004 af LA PLAYA (Slettet)
HEy....

har en ligning som driller....

log(x) + log(x+3) = 1

ved så meget at løsningen er x = 2 men alt derind imellem er volapyk ligenu....

PLEASE HJÆLP !!!!!!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

brug logaritme regnereglerne. De står sikkert i din bog. Derefter kan du nok reducere også løse ligningen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2004 af frodo (Slettet)

brug:

loga+logb=log(a*b)
Men husk at bemærke dig grundmængden fra den opr. ligning..

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

når reglen ovenfor er brugt tar du en '10 opløftet i' hhv på venstre og højre side og står med en andengradsligning som du løser... husk der er 2 løsninger medmindre du har fået nogle grænser du ikke har oplyst om...

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2004 af Lurch (Slettet)

husk at x<=0 ikke er defineret

Svar #5
24. august 2004 af LA PLAYA (Slettet)

okay....
men nu strander jeg ved

x^2+3x = 10

men hvordan er det lige man løser den ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Det er en ren 2. gradsligning, du ved vel hvordan man løser en anden gradsligning?

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2004 af frodo (Slettet)

du trækker 10 fra på begge sider og løser andengradsligningen ved hjælp af diskriminant o.s.v.

Svar #8
24. august 2004 af LA PLAYA (Slettet)

ALtså....

x^2+3x = 10
x^2+3x-10 = 0

dvs.

a = 1
b = 3
c = -10

D = 3^2-(4*1*-10)
D = 49


X = (-3(plus og minus)(kvadratroden: 49))/(2*4)

X = {0,5 og -1,25}


Hvad gør jeg forkert...? burde det ik give X = {2 og -5} ?????

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Du siger 2*4.. det er 2*1

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. august 2004 af Lurch (Slettet)

og husk at x=-5 ikke er en løsning til din ligning!Da x<=0 ikke er defineret for log(x)

Svar #11
24. august 2004 af LA PLAYA (Slettet)

Så meget arbejde for sådan en lille fejl........ Dohhh ! (så føler man sig lidt dum....tihii)


Tusind tak

Lurch
P3X-018
frodo
IngenKenderDagen

I gør virkelig et stort stykke arbejde herinde... ! TAK ;-)

Skriv et svar til: Logoritmer.... HJÆLP !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.