Matematik

Hjælp til regneforskrift

23. februar 2008 af kim19 (Slettet)
Idet f(x)= 2x+3 og g(x)= x^2-4,
Skal en regneforskrift, herunder definitionsmængde angives for (f+g) (x)

skal jeg her ikke plusse dem sammen og isolere x ?

er meget i tvivl.

håber en kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2008 af dnadan (Slettet)

(f+g) (x) = f(x)+g(x) = (2x+3)+(x^2-4)
Reducer mest muligt, og angiv den størst mulige definitonsmængde.

- Og i øvrigt, det heddere ikke plusse, men lægge til :-)

Svar #2
23. februar 2008 af kim19 (Slettet)

Tak, ja reducere helt ned altså isolere x ik

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2008 af dnadan (Slettet)

#2 Nej, du skal ikke isolere x. Reducer højre siden mest muligt, og find herefter den størst mulige definitionsmængde, hvormed opgaven er løst!

Svar #4
23. februar 2008 af kim19 (Slettet)

det bliver jo bare 2x-1+x^2 gør det ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2008 af dnadan (Slettet)

#4 korrekt, selvom det generelt skrives på formen:
(f+g)(x)=x^2+2x-1
(det betyder dog ikke spor)

Svar #6
23. februar 2008 af kim19 (Slettet)

og Dm(f)= R

det må være alle tal jeg kan smide ind.

Tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Hjælp til regneforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.