Matematik
differentialligning
23. februar 2008 af
kukus (Slettet)
Differentialligninger er ikke min stærkeste side og jeg vil meget gerne have hjælp til opgave 8009 fra http://www.emu.dk/gym/fag/ma/faglige_forening/bogsalg/STX_A_vejl_eks_opg.pdf
Jeg har fundet ud, at man skal bruge den logistiske differentialligning y´=a*y(M-Y), og den fuldstændige løsning
S.t=M/1+c*e^-k*M*t
men længere kan jeg ikke komme
Mange tak,
Anne
Jeg har fundet ud, at man skal bruge den logistiske differentialligning y´=a*y(M-Y), og den fuldstændige løsning
S.t=M/1+c*e^-k*M*t
men længere kan jeg ikke komme
Mange tak,
Anne
Svar #1
24. februar 2008 af sigmund (Slettet)
Jeg mener ikke, at den fuldstændige løsning, du har angivet, er korrekt. Den fuldstændige løsning skulle gerne være
}.$)
I første omgang skal du så sætte ind. Her er a = K/S_max og M = S_max. Konstanten k kan du finde ud fra oplysningen om, at S_0 = 0.5, dvs. at du sætter 0 ind for t, og 0.5 ind for S_t, i løsningen, og isolerer k.
I første omgang skal du så sætte ind. Her er a = K/S_max og M = S_max. Konstanten k kan du finde ud fra oplysningen om, at S_0 = 0.5, dvs. at du sætter 0 ind for t, og 0.5 ind for S_t, i løsningen, og isolerer k.
Skriv et svar til: differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
