Matematik

funktion(regneforskrift)

24. august 2004 af klavs123 (Slettet)
Opgaven lyder : Angiv en regneforskrift for den funktion f, der opfylder:

a)f'(x)=sin2x og f(0,5pi)= 2

b)f''(x)=6x+1 , f'(0)=1 og f(2)=3

Nogen der kan forklarer mig hvad jeg skal gøre? evt. lave dem. Jeg ved jeg skal integrerer f'(x). og hvad så `?

hilsen klavs

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

a) Du integrer funktionen, og du få en konstant k, som du så kan finde vha den anden oplysning nemlig at f(0,5pi)=3, så indsætter du værdierne og isloere k.

Her gør du det samme, hvor du en konstant når du kommer frem til f''(x), den finder vha. f'(0)=1. Også integrere du igen, og gør det samme som ved a).

Skriv hvis du er i tvivl om noget.

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2004 af frodo (Slettet)

når du har integreret f'(x), så har du en integrationskonstant ( den såkaldte orbitrere konstant) den skal du så finde ved hjælp af den næste oplysning.

Det samme gør du med b) hvor du integrerer en gang, finder konstanten,og integrerer igen og finder konstanten.

ex.
a) f'(x)=sin2x => f(x)= -1/2cos2x+k
f(0,5pi)=2 <=> -1/2cos(pi)+k=2 <=> 1/2+k=2 <=> k=1,5
altså f(x)= -1/2cos2x+1,5

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2004 af frodo (Slettet)

det er de små marginaler, der tæller!! (brøkdele af sekunder)

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Hehe, her nytter F5 ikke ;)
Der skulle forresten stå
"frem til f'(x)" i stedet for "frem til f''(x)"
Og til sidste ment jeg at du gør det samme ved b) som du gjord ved a).

Men bar følg med frodo indlæg den forklare det bedre.

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2004 af tante_toffee (Slettet)

er lige nysgerrig (igen igen); "F5"?

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2004 af frodo (Slettet)

F5 på tastaturet = opdater

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2004 af tante_toffee (Slettet)

ahaa... se det var jo smart (er vist ikke så gejl til computere...)

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. august 2004 af frodo (Slettet)

det er sådan noglesmå tricks man lærer hen ad vejen. Men prøv at tryk F5 en gang imellem, så får du det aller nyeste med!

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. august 2004 af tante_toffee (Slettet)

jep!! og jeg som i de gode gamle dage måtte kører musen hele vejen op til opdaterknappen... puha det var hårdt...

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. august 2004 af tante_toffee (Slettet)

...men tak =)

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. august 2004 af frodo (Slettet)

der er utrolig lang vej derop.. Musen er næsten et oldtidsfund!

Svar #12
24. august 2004 af klavs123 (Slettet)

Sådan her :

b)
jeg integrerer f''(x)=6x+1
og får 3x^2+x+k og hvad så ?

tak for svarene forresten.

Brugbart svar (0)

Svar #13
25. august 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

hvis du har integreret rigtig (stoler på dig) har du at f'(x)=3x^2+x+k her bruger du så at f'(0)=1, isoleret k og stiller f'(x) ligningen op... du ved jo osse at f(2)=3 så det er tilbage til det princippet i a)

Brugbart svar (0)

Svar #14
21. august 2005 af Georgia (Slettet)

Er der en der muligvis lige kan vise mig hvad man gør efter man har fundet f'(x) i b'eren??? Får i K=1?? og hvad skal man så???

Alle de spørgsmål jeg har...!?

Skriv et svar til: funktion(regneforskrift)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.