Matematik
Mærke/differentialkvotient
24. februar 2008 af
Arvin (Slettet)
Ud fra reglen n*x^(n-1) hvordan kan så angive differentialkvotienten for brøker og kvadratrødder? F.eks. 1/x eller kvad(x)?
Jeg har lidt svært ved at bruge reglen på brøker og kvadratrødder nemlig. Det ville være dejligt hvis nogen kunne "skære det ud i pap" for mig.
Jeg har lidt svært ved at bruge reglen på brøker og kvadratrødder nemlig. Det ville være dejligt hvis nogen kunne "skære det ud i pap" for mig.
Svar #2
24. februar 2008 af Arvin (Slettet)
Tror jeg kan se det for mig, men kan du eventuelt uddybe hvis muligt?
Svar #3
24. februar 2008 af Arvin (Slettet)
Er det f.eks. muligt at du så kan forklare hvordan du differentierer (x/2) og 2kvad(x)?
Svar #4
24. februar 2008 af dnadan (Slettet)
Benyt formlen:
f(x)=x^a --> f'(x)=a*x^(a-1)
samt at sqrt(x)=x^½
f(x)=x^a --> f'(x)=a*x^(a-1)
samt at sqrt(x)=x^½
Skriv et svar til: Mærke/differentialkvotient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
