Kemi

Protoner

25. februar 2008 af Camilla gris (Slettet)
Hej !!

Kan godt være det et dumt spørgsmål, men hvordan er det nu man finder protoner + elektroner i et stof?

fx SO4++ , den har 2 elektroner ik ? Men hva med protoner? Ved godt at atomnummeret er = antal protoner, men der er jo både svovl og oxygen, hvad gør man så?

M.v.H
Camilla

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2008 af Larsendrengen (Slettet)

Det ville hjælpe gevaldigt hvis du gad skrive sulfationen rigtigt SO4(2-).

Find antallet af protoner i de enkelte atomer (=atomnummer), og det er så også lig med antallet af elektroner i grundstoffet.

Så er det bare med lægge dem sammen, og for elektronerne skal du så lægge to ekstra til.

Svar #2
25. februar 2008 af Camilla gris (Slettet)

Undskyld!

- så, 24 protoner?

- 26 elektriner?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2008 af Larsendrengen (Slettet)

1 stk S: 16 protoner

1 stk O: 8 protoner

Dvs. Sulfationen har 48 protoner og derfor 50 elektroner.

Svar #4
26. februar 2008 af Camilla gris (Slettet)

SAgde at jeg skulle lægge dem sammen - 16+8 = 24 ! ?

Svar #5
26. februar 2008 af Camilla gris (Slettet)

men 16*2 = 32 og 8*2=16 , 32+16 = 48.

Siden det skal ganges med 2, er det så fordi at den hedder SO4(2-)?

Hva så hvis det ikke er minus/negativt , men plus/positiv ? fx NH4(+) ?

Brugbart svar (1)

Svar #6
27. februar 2008 af Larsendrengen (Slettet)

En sulfation består af 1 stk S og 4 stk O, og yderligere 2 stk elektroner.

4 x 8 (protoner) = 32 (for oxygen)
1 x 16 (protoner)= 16 (for svovl)

Det giver 48 protoner. Det er også antallet af elektroner i de frie atomer.

Men da det er en ion med ladningen -2, så er antallet af elektroner 50.

Nu kan det ikke skæres mere ud i pap.

Skriv et svar til: Protoner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.