Kemi

krystalvandindholdet i kobbersulfat

25. februar 2008 af Lisa02 (Slettet)
Jeg skal finde molaremassen af kobbersulfat med vand CuSO4*xH2O. Den har jeg skrevet til 248,84g. det husker jeg virkelig ikke hvorfor jeg har skrevet, da:
M_CuSO4: 159,62 g/mol
M_H2O: 18,016 g/mol
Tilsammen: 177,636

Eller har det noget, at gøre med at massen af kobbersulfat med vand=3,57g.

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

Har du lavet et forsøg, hvor du f.eks. vejede kobbersulfat med vand, tørrede det og vejede det igen?

Hvis molvægten SKAL være 248,84, må du jo prøve at øge x indtil ligningen passen (248,84=159,62+x*18,016)

Svar #2
25. februar 2008 af Lisa02 (Slettet)

Altså jo..
Med vand vejede det: 3,57g.
Efter opvarmningen(vandfri kobbersulfat): 2,29g.
Vand: 1,28g.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

Så ved du følgende:

Massen af vandfrit kobbersulfat (CuSO4) er 2,29 g, hvorved du har 2,29/159,62 mol CuSO4.

Massen af krystalvand (H2O) er 1,28 g, hvorved du har 1,28/18,016 mol H2O.

Opgaven går nu ud på, at finde x i formlen CuSO4, x H2O eller med andre ord: "hvor mange mol vand går der på et mol kobbersulfat"?





Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2009 af Sofie Tux (Slettet)

Men hvordan regner man så ud hvor mange mol vand der går på et mol kobbersulfat..?

Sidder med samme opgave og kan virkelig ikke finde ud af det. Ved ikke hvordan jeg skal beregne x eller n af kobbersulfat med vand

          Kobbersulfat med vand → Vandfri kobbersulfat       Vand
          CuSO4 xH2O                → CuSO4                          xH2O


m      14,46 – 10,89 = 3,57          13,18 – 10,89 = 2,29       3,57 – 2,29 = 1,28

M      159,62 + x(18,016)             159,62                             (x)18,016

n       ???                                      0,0143                             0,071

x = ?

Er helt forvirret.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2009 af mathon

                                         

                                         solve(159,62+x*18,02=248,84,x)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2009 af mathon

rettelse
komma → "dot"

solve(159,62+x*18,02=248,84,x)   →   solve(159.62+x*18.02=248.84,x)


Skriv et svar til: krystalvandindholdet i kobbersulfat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.