Matematik
Her er en sjov (drilsk) en om et omdrejningslegme..
25. februar 2008 af
spunkieboy (Slettet)
Ok her er en trixy en for dem der har et godt hoved!
Håber der er nogle der kan hjælpe, for mit hoved har ikke den fjerneste ide om hvad jeg skal gøre...
Jeg skal løse den her opgave:
http://www.mat1.dk/TSOmdrj2.htm
Opgavebeskrivelse:
En funktion f og en linje m er givet ved
f(x) = x^0,5 , 0 <= x <= 4
m: y = k ,
hvor k er en konstant.
Når grafen for f drejes 360° om linjen m, fastlægges et omdrejningslegeme. Figuren viser hvordan omdrejningslegemet ændres når k gennemløber [0;2].
Hvilken værdi skal k have hvis omdrejnings-
legemets rumfang skal være så lille som muligt?
Håber der er nogle kloge hoveder derude med et godt input...er løbet helt død for ideer nu...
min egen ide som det er lige nu, er at få ændret formlen for udregning af et omdrejningslegemes volumen, således at man udregner det for omdrejningslegeme om en linje i stedet for omdrejningslegeme om x-aksen...
Håber der er nogle der kan hjælpe, for mit hoved har ikke den fjerneste ide om hvad jeg skal gøre...
Jeg skal løse den her opgave:
http://www.mat1.dk/TSOmdrj2.htm
Opgavebeskrivelse:
En funktion f og en linje m er givet ved
f(x) = x^0,5 , 0 <= x <= 4
m: y = k ,
hvor k er en konstant.
Når grafen for f drejes 360° om linjen m, fastlægges et omdrejningslegeme. Figuren viser hvordan omdrejningslegemet ændres når k gennemløber [0;2].
Hvilken værdi skal k have hvis omdrejnings-
legemets rumfang skal være så lille som muligt?
Håber der er nogle kloge hoveder derude med et godt input...er løbet helt død for ideer nu...
min egen ide som det er lige nu, er at få ændret formlen for udregning af et omdrejningslegemes volumen, således at man udregner det for omdrejningslegeme om en linje i stedet for omdrejningslegeme om x-aksen...
Svar #1
25. februar 2008 af blackduck (Slettet)
#0
Umiddelbart tror jeg du overvurderer opgaven lidt, man kan vist bare gøre som man plejer:
^{2}}dx
$)
Her får du set et udtryk som kun afhænger af k, og så er det bare at bestemme et minimum. Jeg får k=4/3.
Umiddelbart tror jeg du overvurderer opgaven lidt, man kan vist bare gøre som man plejer:
Her får du set et udtryk som kun afhænger af k, og så er det bare at bestemme et minimum. Jeg får k=4/3.
Skriv et svar til: Her er en sjov (drilsk) en om et omdrejningslegme..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
