Matematik
cirkler
25. februar 2008 af
three-days-grace (Slettet)
hej,
jeg ville hører om der var nogle her inde der havde tid og lyst til at hjælpe mig med en opg.
jeg skal afgøre om to cirkler skærer hinanden!
de har følgende ligninger:
(x-4)^2+(y+7)^2=2704
(x-99)^2+(y-47)^2=kvadratrod(2010)
hvordan gør jeg?
på forhånd tak :)
jeg ville hører om der var nogle her inde der havde tid og lyst til at hjælpe mig med en opg.
jeg skal afgøre om to cirkler skærer hinanden!
de har følgende ligninger:
(x-4)^2+(y+7)^2=2704
(x-99)^2+(y-47)^2=kvadratrod(2010)
hvordan gør jeg?
på forhånd tak :)
Svar #1
25. februar 2008 af Isomorphician
Beregn længden mellem de to cirklers centrum, og se om radierne kan nå
Svar #2
26. februar 2008 af mathon
to forskellige cirklers beliggenhed med radierne r og R, hvor r<R og afstanden mellem centrerne er c, den såkaldte centerlinje
1) c>R+r: ingen fælles punkter
2) c<R-r: ingen fælles punkter
3) c=R+r ydre tangering = ét fælles punkt
4) c=R-r indre tangering = ét fælles punkt
5) R-r<c<R+r: skæring i to punkter
1) c>R+r: ingen fælles punkter
2) c<R-r: ingen fælles punkter
3) c=R+r ydre tangering = ét fælles punkt
4) c=R-r indre tangering = ét fælles punkt
5) R-r<c<R+r: skæring i to punkter
Skriv et svar til: cirkler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
