Matematik
Gymnasie matematik A
25. februar 2008 af
kongen89 (Slettet)
Det radioaktive stof strontium 90 henfalder med 2,45% pr år. Et laboratorium indkøber 7 g af stoffet i 2004.
a) Indfør passende betegnelser, og opskriv et matematisk udtryk, der beskriver hvorledes mængden af strontium 90 ændrer sig med tidfen.
a) Indfør passende betegnelser, og opskriv et matematisk udtryk, der beskriver hvorledes mængden af strontium 90 ændrer sig med tidfen.
Svar #1
25. februar 2008 af Isomorphician
f(x) = b*a^x
Hvad er din startværdi, og hvad er fremskrivningsfaktoren i dit eksempel?
Hvad er din startværdi, og hvad er fremskrivningsfaktoren i dit eksempel?
Svar #2
25. februar 2008 af GlibbR (Slettet)
f(x) = 7 * (1-0,0245)^x
f(x) = antal gram tilbage
x = antal år
f(x) = antal gram tilbage
x = antal år
Skriv et svar til: Gymnasie matematik A
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
