Matematik

Integralregning

25. februar 2008 af *pernille* (Slettet)
Udregn det ubestemte integral:

S t * ln(t) dt

Hvor S = integraltegn

Her får jeg -ln(t) + c (numerisk t)

Er det korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2008 af janko (Slettet)

hvordan får du det til det ?
det er vidst ikke helt korrekt .+

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2008 af janko (Slettet)

det giver

1/2t^2 + t*ln(t)-t + k

Svar #3
25. februar 2008 af *pernille* (Slettet)

Hvordan får du det?

Jeg brugte delvis integration, hvor f(x)=t f'(x)=1 og g'(x)=lnt g(x)=1/t

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2008 af janko (Slettet)

brug mathcad ...

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

#3.
En stamfunktion til ln(t) er t*ln(t)-t. Du er vist kommet til at differentiere, ellers husker du ikke reglerne rigtigt. :-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2008 af janko (Slettet)

når du integrere skal du så sige gå modsat differentiering

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

Nåh. Lad,
f(t)=ln(t) -> f'(t)=1/t (t ej 0)
g(t)=t -> G(t)=½t^2

Ved partiel integration fås:

= ½t^2*ln(t) - S(½t^2*(1/t))dt
= ½t^2*ln(t) - S(1/(2t)*t^2)dt
= ½t^2*ln(t) - (1/4)t^2

Hvis jeg husker partiel integration rigtigt. Det giver dog ikke umiddelbart det samme som i #2.

Svar #8
25. februar 2008 af *pernille* (Slettet)

Jeg får det samme som dig :)

Tusind tak for hjælpen!

Svar #9
25. februar 2008 af *pernille* (Slettet)

Jeg får det samme som dig :)

Tusind tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.