Kemi
pufferligning og redoxkemi
25. februar 2008 af
Mads (Slettet)
Hej jeg er stødt på 3 opgaver som jeg ikke selv kan løse.
1.
"Beregn pH i en opløsning af vinsyre(pKs=3,04)med koncentrationen 7,5 g/L.
I nogle af de tørreste hvidvine er pH ca. 3,2 og har et syreindhold på 10 g/L. Hvis vi antager at der kun er vinsyre til stede i vinen, hvad ville pH da være?"
Det er tilladt at regne pH som for en opløsning af en monohydronsyre.
Første del af opgaven har jeg løst og fik pH til 2,2. Tror man skal bruge pufferligningen til anden del.
2. Redoxkemi
"I basisk miljø kan benzaldehyd omdannes til benzylalkohol og benzoesyres korrsponderende base, benzoat, C6H5COO^-."
a) opstil et afstemt reaktionsskema for redoxreaktionen.
b) skriv reaktionsskemaet for omdannelsen af benzoesyres korrsponderende base til benzoesyre.
1.
"Beregn pH i en opløsning af vinsyre(pKs=3,04)med koncentrationen 7,5 g/L.
I nogle af de tørreste hvidvine er pH ca. 3,2 og har et syreindhold på 10 g/L. Hvis vi antager at der kun er vinsyre til stede i vinen, hvad ville pH da være?"
Det er tilladt at regne pH som for en opløsning af en monohydronsyre.
Første del af opgaven har jeg løst og fik pH til 2,2. Tror man skal bruge pufferligningen til anden del.
2. Redoxkemi
"I basisk miljø kan benzaldehyd omdannes til benzylalkohol og benzoesyres korrsponderende base, benzoat, C6H5COO^-."
a) opstil et afstemt reaktionsskema for redoxreaktionen.
b) skriv reaktionsskemaet for omdannelsen af benzoesyres korrsponderende base til benzoesyre.
Svar #2
26. februar 2008 af Mads (Slettet)
Har fundet ud af de to redox-ligninger nu, kan dog stadigt ikke finde ud af hvordan jeg skal løse opgave 1. :(
Svar #3
26. februar 2008 af Mads (Slettet)
1. opgave.
Pufferligningen: pH= pKs + log([B]/[S])
jeg kender som sagt allerede pKs og er kommet frem til at [B]+[S]=0,066*, jeg mangler derfor blot et hint til hvordan koncentrationen er fordelt på hhv. syre og base.
*c=10g/L / M(vinsyre)
Første del af opgaven regnede jeg ud fra pKs=3,04 => Ks=10^-3,04.
da Ks=[H3O+]^2/(c(syre)-[H3O+]). Hvor c(syre) er 7,5g/L / M(vinsyre)
Heraf får vi [H3O+] og dermed pH (-log[H3O+])
Pufferligningen: pH= pKs + log([B]/[S])
jeg kender som sagt allerede pKs og er kommet frem til at [B]+[S]=0,066*, jeg mangler derfor blot et hint til hvordan koncentrationen er fordelt på hhv. syre og base.
*c=10g/L / M(vinsyre)
Første del af opgaven regnede jeg ud fra pKs=3,04 => Ks=10^-3,04.
da Ks=[H3O+]^2/(c(syre)-[H3O+]). Hvor c(syre) er 7,5g/L / M(vinsyre)
Heraf får vi [H3O+] og dermed pH (-log[H3O+])
Skriv et svar til: pufferligning og redoxkemi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
