Matematik

ubekendt potens hjææælp

26. februar 2008 af la maria (Slettet)
jeg skal løse en ligning med en ubekendt potens og kan ikke huske hvordan jeg får isoleret x når den står opløftet

1,21^x = 20

håber på hurtig hjælp for har aflevering imorgen.





Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2008 af peberdelfinen (Slettet)

ln(a^x)=x*ln(a)

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2008 af dnadan (Slettet)

hint: logaritmeregnereglen: log(a^x)=log(a)*x

Svar #3
26. februar 2008 af la maria (Slettet)

ah ja... logaritme
tak for hjælpen

Skriv et svar til: ubekendt potens hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.