Fysik
frekvens
27. februar 2008 af
Lisa02 (Slettet)
Jeg har følgende opgave:
Bølgelængderne for violet lys ligger mellem ca. 320 nm. Lys bevæger sig med farten 3,00*10^8 m/s. Beregn de tilhørende frekvenser.
f=v/lambda
Først omregner jeg bølgelængden fra nm til m:
320nm = 320 * 10^-9 m = 3,2*10^-7m
Derfter sætter jeg de kendte værdier ind i den ovenstående ligning:
f=(3,00*10^8 m/s)/(3,2*10^-7 m) = 9,375*10^14 Hz
Bølgelængderne for violet lys ligger mellem ca. 320 nm. Lys bevæger sig med farten 3,00*10^8 m/s. Beregn de tilhørende frekvenser.
f=v/lambda
Først omregner jeg bølgelængden fra nm til m:
320nm = 320 * 10^-9 m = 3,2*10^-7m
Derfter sætter jeg de kendte værdier ind i den ovenstående ligning:
f=(3,00*10^8 m/s)/(3,2*10^-7 m) = 9,375*10^14 Hz
Svar #2
27. februar 2008 af Lisa02 (Slettet)
Ellers kan man vel også regne den ud såldes:
f=(3,00*10^(8) m*s^(-1)/(3,2*10^(-7)m)=9,375*10^14 Hz
f=(3,00*10^(8) m*s^(-1)/(3,2*10^(-7)m)=9,375*10^14 Hz
Svar #3
27. februar 2008 af Lisa02 (Slettet)
hehe undskyld.. Jeg ville bare lige være sikker på om min udregning var rigtig. Tak
Svar #4
27. februar 2008 af Sherwood (Slettet)
#2 Det kan du også. Men det er nu blot en omskrivning:
m*s^-1=m/s
Du kan dog måske få en bedre forståelse for enheder, hvis du gør det på måden vist i #2, da Hz=s^-1
m*s^-1=m/s
Du kan dog måske få en bedre forståelse for enheder, hvis du gør det på måden vist i #2, da Hz=s^-1
Skriv et svar til: frekvens
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
