Matematik
Differential-ligning
27. februar 2008 af
MP7 (Slettet)
En funktion f er løsningen til differentialligningen
dy / dx = x^2 / (y + 1)
og går gennem punktet P (4 ; 1)
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.
Nogle der kan løse denne? Jeg forstår det virkelig ikke - og har heller ingen bud!
dy / dx = x^2 / (y + 1)
og går gennem punktet P (4 ; 1)
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.
Nogle der kan løse denne? Jeg forstår det virkelig ikke - og har heller ingen bud!
Svar #1
27. februar 2008 af dnadan (Slettet)
dy/dx = f'(x) = a for tangenten.
Dvs. indsæt dit punkt i differentialligningen, hvormed du nu har hældningen i det punkt. Hermed kan tangentligningen nu bestemmes.
Dvs. indsæt dit punkt i differentialligningen, hvormed du nu har hældningen i det punkt. Hermed kan tangentligningen nu bestemmes.
Svar #2
27. februar 2008 af momentum (Slettet)
Benyt f(x0) = f'(x0)*(x - x0) + f(x0) som ligning til tangenten
i puntet P(x0,y0).
Du ved at f'(x0) = (x0)^2 / (f(x0) + 1).
i puntet P(x0,y0).
Du ved at f'(x0) = (x0)^2 / (f(x0) + 1).
Skriv et svar til: Differential-ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
