Kemi
Chlorgas
27. februar 2008 af
2006xzan (Slettet)
Hvordan kan man påvise at chlorgas Cl2 er en tung gas i atmosfærisk luft, i forhold til nitrogen og oxygen.
hvordan kan man regne på det når man har deres molare masser og ved at der er 80% nitrogen og 20% oxygen i luften..
hvordan kan man regne på det når man har deres molare masser og ved at der er 80% nitrogen og 20% oxygen i luften..
Svar #1
27. februar 2008 af niQe
Du kan se at clorgas er tungere end luft på densiteten. Ifølge databogen har nitrogen en densitet på 1,251 g/L, oxygen 1,429 g/L og værdien for luft er 1,293 g/L - altså et sted imellem nitrogen og oxygen, så det lyder reelt nok. Ser man så på chlor: 3,214 g/L er det tydeligt at netop denne gas vil ligge lavere end alm luft i fx en beholder.
Jeg ved ikke umiddelbart om det er muligt at regne densiteten ud for gasser ud fra deres molare masser... - Jeg ville hellere holde mig til desiteterne.
Du skal også huske på at den molare masse ikke differentierer med om du kigger på gassen, væsken eller det faste stof - de forskellige tilstandsformer har jo netop IKKE samme densitet!!! Så derfor mener jeg ikke at det er muligt at udregne densiteten udfra den molare masse.
Jeg ved ikke umiddelbart om det er muligt at regne densiteten ud for gasser ud fra deres molare masser... - Jeg ville hellere holde mig til desiteterne.
Du skal også huske på at den molare masse ikke differentierer med om du kigger på gassen, væsken eller det faste stof - de forskellige tilstandsformer har jo netop IKKE samme densitet!!! Så derfor mener jeg ikke at det er muligt at udregne densiteten udfra den molare masse.
Svar #3
28. februar 2008 af Kemiersjov (Slettet)
Jo det kan man godt. Brug idealgasligningen!
Hvis du har molvægten Mw, så er:
n/V=P/(RT) koncentrationen i mol/m3 og
densitet (g/m3) = n*Mw/V
Hvis du har molvægten Mw, så er:
n/V=P/(RT) koncentrationen i mol/m3 og
densitet (g/m3) = n*Mw/V
Skriv et svar til: Chlorgas
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
