Matematik
Spaltning i partial- brøker
28. februar 2008 af
tøsenvb (Slettet)
Vis, at når a, b, c og d, hvor c =/ d (altså c må ikke være d), er konstanter, findes der tal p og q, så:
(ax+b)/((x-c)(x-d)) = P/x-c + q/x-d.
hvordan viser man det???
(ax+b)/((x-c)(x-d)) = P/x-c + q/x-d.
hvordan viser man det???
Svar #1
28. februar 2008 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Under antagelse af, at du mener det jeg tror du gør (og ikke det du skriver), gælder der at
p/(x-c) + q/(x-d) = [(p+q)x-(pd+qc)]/[(x-c)(x-d)]
Sæt så
a = p+q
b = -(pd+qc)
og du har det ønskede.
Under antagelse af, at du mener det jeg tror du gør (og ikke det du skriver), gælder der at
p/(x-c) + q/(x-d) = [(p+q)x-(pd+qc)]/[(x-c)(x-d)]
Sæt så
a = p+q
b = -(pd+qc)
og du har det ønskede.
Skriv et svar til: Spaltning i partial- brøker
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
