Matematik

hjælp med parallel linje

28. februar 2008 af myself12 (Slettet)
har brug for hjælp med denne opgave

Linjen lk med ligningen kx - 3y = 10 er parallel med linjen m: y = 2x + 4
Beregn k

(Hint: Start med at isolere y i første ligning, så den kommer på formen y = ax+b)

Brugbart svar (2)

Svar #1
28. februar 2008 af KatieXH (Slettet)

Når du har opstillet den på formen y=ax+b, ved du at a værdien for lk skal være den samme som a for m, da a er hældningskoefficienten så kan du se hvad du skal gange med.

Katie..

Brugbart svar (2)

Svar #2
28. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

Hvorfor er du ikke startet med at følge hintet?

kx - 3y = 10
<=>
3y = kx - 10
<=>
y = (1/3)kx - 10/3

Da linjen l skal være parallel med m, så deres hældningskoefficienter være ens. Dermed skal hældningskoefficienten for l være 2, så

(1/3)k = 2

Find k

Svar #3
28. februar 2008 af myself12 (Slettet)

så det vil sige k = 0,33 * 2

Brugbart svar (2)

Svar #4
28. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Nej. Kig på det igen.

Svar #5
28. februar 2008 af myself12 (Slettet)

forstår det sku ikk :D

altså 1/3 k = 2
så må k jo være 2 * 1/3

Svar #6
28. februar 2008 af myself12 (Slettet)

det ville sku være rart hvis du lige hurtigt ville forklare mig hvad jeg skal

Brugbart svar (2)

Svar #7
28. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

(1/3)k = 2
<=>
k/3 = 2
<=>
k = 2*3
<=>
k = 6

Brugbart svar (2)

Svar #8
06. december 2009 af misselev (Slettet)

hvorfor forsvinder -(10/3)???


Skriv et svar til: hjælp med parallel linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.