Matematik
vektorer
28. februar 2008 af
Nørden12345 (Slettet)
hey.. lige et spørgsmål,
Jeg skal finde ud af om vektoren v (31,43) er normalvektor for linjen med ligningen, 899x + 1247y=461.
jeg starter med at have 0 på højre side af =,
dvs. 899x+1247y - 461= 0, nu ved jeg at normal vektor er (a,b) dvs. (899,1247). jeg kan desuden regne mig frem til at 31 gange 29= 899 og 43 gange 29 =1247.. Betyder det så at (31,43) er normalvektor for linjen???
Jeg skal finde ud af om vektoren v (31,43) er normalvektor for linjen med ligningen, 899x + 1247y=461.
jeg starter med at have 0 på højre side af =,
dvs. 899x+1247y - 461= 0, nu ved jeg at normal vektor er (a,b) dvs. (899,1247). jeg kan desuden regne mig frem til at 31 gange 29= 899 og 43 gange 29 =1247.. Betyder det så at (31,43) er normalvektor for linjen???
Svar #1
28. februar 2008 af sigmund (Slettet)
Ja, det betyder, at (31,43) er normalvektor til linjen, thi den er parallel med en anden normalvektor til linjen.
Skriv et svar til: vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
