Matematik
Polynomie-sjov
28. februar 2008 af
JoachimD (Slettet)
Jeg har fået en lidt træls polynomie-opgave. Den lyder:
Find de værdier af k, for hvilke andengrafspolyomiet P(x) har netop én rod, når:
P(x) = x^2+(k+1)x-k
Jeg går ud fra, at jeg finder dette ved hjælp af at sætte ligningen lig 0 (=én rod).
Jeg får dog ikke det rigtige facit. Kan nogen hjælpe, tak.
Find de værdier af k, for hvilke andengrafspolyomiet P(x) har netop én rod, når:
P(x) = x^2+(k+1)x-k
Jeg går ud fra, at jeg finder dette ved hjælp af at sætte ligningen lig 0 (=én rod).
Jeg får dog ikke det rigtige facit. Kan nogen hjælpe, tak.
Svar #1
28. februar 2008 af Danielras (Slettet)
Du skal sætte determinanten lig 0:
D = b^2 - 4ac = 0
D = (k+1)^2 + 4k = 0
Ovenstående løser du så med hensyn til k.
D = b^2 - 4ac = 0
D = (k+1)^2 + 4k = 0
Ovenstående løser du så med hensyn til k.
Skriv et svar til: Polynomie-sjov
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
