Kemi
Titreringsopgave
28. februar 2008 af
theghostofyou (Slettet)
Til 46,46 g saltkød tilsættes 100 mL kogende vand, så indholdet af NaCl bliver opløst i vandet. Kødet filtreres fra og der tilsættes et par dråber K2CrO4 som indikator. Ved titrering med 0,0507 mol/L AgNO3 nås farveskiftet ved 15,68 mL.
a) Bestem stofmængden af tilsat AgNO3
n(AgNO3)=c*v=0,0507 mol/L *0,01568 L= 0,000794976 mol
b) Bestem stofmængden af NaCl, der var i kødet
n(AgNO3)=n(NaCl)= 0,000794976 mol
c)Beregn massen af NaCl og hvor stor er masse procenten af NaCl i kødet?
M(Nacl)=58,44 g/mol
m(Nacl)=58,44 g/mol*0,000794976 mol = 0,046460361 g
m%=0,046460361/46,46 g *100%=0,09999%
Men dette kan jo ikke passe? Hvad har jeg gjort galt?
a) Bestem stofmængden af tilsat AgNO3
n(AgNO3)=c*v=0,0507 mol/L *0,01568 L= 0,000794976 mol
b) Bestem stofmængden af NaCl, der var i kødet
n(AgNO3)=n(NaCl)= 0,000794976 mol
c)Beregn massen af NaCl og hvor stor er masse procenten af NaCl i kødet?
M(Nacl)=58,44 g/mol
m(Nacl)=58,44 g/mol*0,000794976 mol = 0,046460361 g
m%=0,046460361/46,46 g *100%=0,09999%
Men dette kan jo ikke passe? Hvad har jeg gjort galt?
Svar #1
28. februar 2008 af Marie+Louise (Slettet)
Dine udregninger ser fine ud (har ikke selv tjekket tallene efter på lommeregner). Hvorfor kan det ikke at passe at der er 0,1% salt i saltkødet?
Svar #2
28. februar 2008 af theghostofyou (Slettet)
Synes bare at det er meget lidt.. Troede altid der var mere salt i kød?
Skriv et svar til: Titreringsopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
