Matematik

PLEASE, hjælp!

02. marts 2008 af 100292 (Slettet)
hej folks. jeg har haft sat disse opgaver ind før, men ingen svarer tilbage nu, og kunne heller ikke forstå det de skrev. håber nogle af jer vil hjælpe mig, for jeg skal aflevere det i morgen og kan ikke finde ud af dem.

1) 2x^2-37 =61
2) 38*x^1,4 =109

ligningsystem
a) sine har 31 mønter, hvoraf nogle er tokroner og femkroner. den samlede værdi af mønterne er 119 kr.
hvor mange mønter af hver slags har hun? opstil et ligingssystem (to ligninger med to ubekendte) og find svaret ud fra ligningerne.

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2008 af Isomorphician

1:
2x^2 - 37 = 61
2x^2 = 98
x^2 = 49
x = ....

2:
38*x^1,4 = 109
x^1,4 = 109/38
x = (109/38)^(1/1,4)

Ligningssystem:
I: x + y = 31
II: 5x + 2y = 119

Isolerer y i I:
y = 31 - x

Indsætter i II:
5x + 2y = 119
5x + 2(31-x) = 119
Isoler selv x. Find derefter y ved at indsætte x i enten I eller II

Svar #2
02. marts 2008 af 100292 (Slettet)

tak for nogle hint.

er det rigtigt at 1: x=7 ?.. eller er der to løsninger?

+ jeg forstår ikke rigtigt det der ligingssystem.

er det rigtigt, som jeg har isoleret x i I: 5x =119-2y ? men kan ikke finde ud af II. er det sådan her: 5x-x =119-2*31 ?
og hvordan kommer man videre ? forstår det slet ikke.
please hjælp. ;)

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2008 af Isomorphician

1: To løsninger. ± 7

Ligningssystem:
I: x + y = 31
II: 5x + 2y = 119

Først isoleres y i I for at få et udtryk for y:
y = 31 - x

Ved indsættelse af udtrykket for y i II:
5x + 2y = 119
5x + 2(31-x) = 119
5x + 62 - 2x = 119
3x = 57
x = 19

Nu indsættes x-værdien i I:
19 + y = 31
y = 12

Dermed har Sine 19 5-kroner og 12 2-kroner (19*5 + 12*2 = 119)

Svar #4
02. marts 2008 af 100292 (Slettet)

mange taaak.

men hvis der er to løsninger i 1. hvordan finder man så den anden løsning?

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2008 af Isomorphician

Dem har jeg skrevet...
husk på at a*a = -a*-a = a^2

Svar #6
02. marts 2008 af 100292 (Slettet)

okay. vil det så sige at 1: x=7 eller x=-7 ??

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2008 af Isomorphician

lige præcis!

Svar #8
02. marts 2008 af 100292 (Slettet)

okay. mange tak hjælpen ;) du har reddet min dag.

Skriv et svar til: PLEASE, hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.