Matematik

Omskrevne cirkel

02. marts 2008 af gfjtz (Slettet)
Hej, for at være på den sikre side i en opgave: Kan radius i den omskrevne cirkel godt være givet ved nedenstående?

r = a*b*c/4*T

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2008 af mathon

R = (a*b*c)/(4*T) STORE R

lille r er radius i den indskrevne cirkel



svaret er "JA!!!":-)

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)

Ja.

Svar #3
02. marts 2008 af gfjtz (Slettet)

Okay, jeg vidste ikke, man både benyttede r og R, så tak for det. Jeg skal altså bruge R = (a*b*c)/(4*T), hvilket var godt at vide, idet jeg troede, at sinusrelationerne var den eneste løsning.

Tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2008 af mathon

sammenhængen er:

R = (a*b*c)/(4*T), hvoraf

2R = (a*b*c)/(2*T) = a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C)

Skriv et svar til: Omskrevne cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.