Kemi

titrering af ukendt syre

02. marts 2008 af Helge-KN (Slettet)
Hej.

Jeg har fået til opgave at bestemme en syre ud fra en tirering med 0,1 M NaOH.
Jeg har tegnet et diagram med pH ud af y-aksen og V NaOH ud af x-aksen!

mine kendte værdier:

ækvivalenspunket: V(NaOH) = 20,1 mL
m(syre) = 0,156 g
c(base) = 0,1 M
n (base) = 0,002 mol

jeg er blevet visket i øret, at det er en stærk syre og andet ved jeg ikke!

Håber I kan hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2008 af mathon

du har ikke skrevet noget om ækvivalensmængdeforholdet, så det er vel 1:1
med det som udgangspunkt gælder

V_base*c_base = n_base = n_syre = m_syre/M-syre

(0,0201 L)*(0,1 mol/L) = n_base = n_syre = (0,156 g)/M_syre, hvoraf

0,00201 mol = (0,156 g)/M_syre eller

M_syre = (0,156 g)/(0,00201 mol) = 77,6119 g/mol


Svar #2
03. marts 2008 af Helge-KN (Slettet)

det er fordi, at jeg ikke kender ækvivalensmængdeforholdet, men er det muligt at se ud fra min tegning?

Svar #3
03. marts 2008 af Helge-KN (Slettet)

Og jeg skal også bsestemme pKs-værdien ud fra de oplysninger der er giver! -kan I hjælpe med det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2008 af mathon

kan ikke besvares, da ingen udover DIG, dine klassekammerater og din kemilærer, kender TEGNINGEN !!!:-)

Svar #5
03. marts 2008 af Helge-KN (Slettet)

men i teorien... kan man så se sådan noget på.. (tegning = diagrammet der allerede er omtalt)

Skriv et svar til: titrering af ukendt syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.