Matematik

differentialligning

03. marts 2008 af Nineb (Slettet)
Har den her opg: En funktion f er løsning til differentialligningen y`=2x+5-y
og linjen med ligningen y=1 er tangent til grafen for f
a) bestem en forskrift for f

jeg tænkte først på at differentier y`, men emnet ligger langt tilbage så kan ik huske hvordan man griber det an.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Du skal ikke differentiere, men snarere integrere.

Intgrer, y', så fås y, HUSK integrations konstanten.

For at finde k, integrationskonstanten, udnyttes det at, y'=0 (thi y=1 er tangent til grafen for f)

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#1
Tillæg:
Ud fra dette har du nu et punkt. Dette indsættes i F(x)+k, og integrationskonstanten beregnes.

Svar #3
03. marts 2008 af Nineb (Slettet)

okay, en ting af gangen..

får x^2+x*(5-y) når jeg integrere den også skal den tilføres et k.

ska jeg så sætte den lig 0, men hvis jeg gør det, skal den så finde x eller y?

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#3 Find først rørringspunktet mellem grafen for f og tangenten med ligningen y=1, y-koordinaten har du allerede(hvad er den?)
x-koordinaten findes ved at løse ligningen y'=0

Herefter kan du integrere, og finde integrationskonstanten ved indsættelse af dit punkt for herefter at løse ligningen med hensyn til k.

Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.