Kemi

opfriskning af n,m,M,V,c?

03. marts 2008 af Benedicere (Slettet)
Sagen er den, at jeg knap kan huske de dumme tal man sætter ind i et skema, så som n, m, M c,V, ( er der fler., kan ærlig talt ikke huske det, noget være øv )

n = stofmængde?
m = massen?
M = Molmasse?
V = volumen
c = koncentration?

anyway jeg kan ikke huske det, det er temmelig lang tid siden jeg har brugt det, så be om at der er en der kan forklare det?
og i må meget gerne skrive på, hvordan det er, at man finder de forskellige ting.?

:-/

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2008 af Stenalt (Slettet)

Det ser rigtig nok ud det du har skrevet... Hvad er det præcist du søger??

Brugbart svar (2)

Svar #2
03. marts 2008 af 887 (Slettet)

n=(m/M) enhed angive si mol

m=n*M enhed angives i g

M= enhed angives i g/mol

den molaremasse slår man op i detperiodiske system

Derudover kan man berregne antallet af N, såfremt man kender stofmængden:

N=n*N(A)

Brugbart svar (3)

Svar #3
03. marts 2008 af 887 (Slettet)

Glemte lige at tilføje M=m/n

Brugbart svar (1)

Svar #4
03. marts 2008 af 887 (Slettet)

n=c*V, hvor c angiver stofmængdekoncentrationen, ønsker mat at finde den ukendte konstant, isoleres denne!

Brugbart svar (12)

Svar #5
03. marts 2008 af mathon

n = stofmængde [n] = mol
m = masse [m] = g
M = Molmasse [M] = g/mol = mg/mmol
V = volumen [V] = L
c = molære koncentration [c] = mol/L = mmol/mL
d = densitet [d] = g/L = mg/mL

c = n/V
c = d/M, når enheden for d er g/L
n = m/M
m = V*d

titrering:
V_base*c_base = n_base = m*n_syre = m*V_syre*c_syre, når

m er ækvivalensmængdeforholdet

Brugbart svar (1)

Svar #6
03. marts 2008 af 887 (Slettet)

Tror det var det med mindre du ligeledes vil have idealgasligningen?

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. marts 2008 af t00hey (Slettet)

det gælder også at n=c*v/1000 og n=c*v*d/M

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. marts 2008 af mathon

#7
n = V*c = d/M

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. april 2011 af hejsofie (Slettet)

 Kan densiteten også betegnes med p? F.eks. i formlen m=p*V


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. april 2011 af mathon

     ...i fysik betegnes densiteten ofte med ρ (rho]


Skriv et svar til: opfriskning af n,m,M,V,c?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.