Kemi

MEga dilemma! :(

05. marts 2008 af 887 (Slettet)
Vi havde i mandags en kemi prøve omhandlende oxidationstal og redoxligninger, hvilket ikke gik særlig godt, især fordi jeg ikke havde skrevet det i lektiebogen, så havde ikke læst på det og anede intet!

Det værreste er så at jeg ligget til et 10-tal og er 99,99% sikker på at jeg ikke får mere end højst 0! (ja jeg har haft det ad lort til hele ugen!)

Så jeg vil inden i morgen, og ja jeg er fast besluttet på det, lære alt om redoxligninger samt oxidationstal derudover vil jeg også lære at afstemme dem!

Så er der en der lige kan undervise mig? Eller fortælle mig noget om det? Komme med eksempler osv?

På forhånd tak!

PS: JEg ved at jeg er bedre end et sølle 0 eller -3 - tal! Fy for satan en møg fornemmelse! Det gør mig mega ked af det hver gang jeg tænker på det! :-( Ved ikke rigtig hvad jeg skal sige til læren, hun kommer sikkert til at tro at jeg er pisse dum og skal have eksta undervisning osv!

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Prøv at søge her på forummet under 'redoxreaktioner' så dukker der rigtig mange eksempler op.

- Ellers VED jeg, at mathon har et rigtig godt dokument med redoxreaktioner :-)

Svar #2
05. marts 2008 af 887 (Slettet)

Mathon, hvis du ser dette indlæg, kan du så ikke være så venlig og sende det omtalte dokument til mig?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/101895

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2008 af mathon

forøvelser
se
http://peecee.dk/upload/view/101896

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2008 af mathon

eksempel:
se
http://peecee.dk/upload/view/101897

Svar #6
05. marts 2008 af 887 (Slettet)

Mange tak mathon! :-)

Svar #7
05. marts 2008 af 887 (Slettet)

JEg kan hermed konstatere at jeg allerede har forstået oxidationstals pricippet! :-) Så mangler jeg at lære, hvordan man afstemmer redoxligninger! Here i come!

Svar #8
05. marts 2008 af 887 (Slettet)

hmm forhastede mig måske:

Har kigget i min facitliste, der står at oxidationstallet er +IV?

N(2)O(4) begge tal angiver antallet af N og O tallene er altså placeret forneden:

O er altid -2 og jeg har 4 af dem altså -2*4=-8 derudover har jeg i forvejen 2 N´er altså mi jeg have -8+2=-6 og for at summen skal være lig 0 skal oxidations tallvet være +VI?

Hvad gør jeg galt?

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. marts 2008 af mathon

N2O4

oxygen 4*(-2) = -8

molekylet er neutralt udadtil, så 2 N må "dække" +8 trin, altså +4 til hver (da man sædvanligvis benytter ligedeling, hvilket der imidlertid ikke foreligger noget krav om, hvis andet er mere hensigtsmæssigt)

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)

alternativt kan du opstille en ligning:
2*x-2*4=0
og løse denne.

Svar #11
05. marts 2008 af 887 (Slettet)

#10

Ja!! Det er da meget nemmere! Tak! :-)

Brugbart svar (0)

Svar #12
05. marts 2008 af t00hey (Slettet)

kig eventuelt på nogle eksempler jeg har lavet her:
http://lab.mathgeek.dk/noter_files/kemi-redox.pdf

Svar #13
05. marts 2008 af 887 (Slettet)

ok tror jeg har fat i det kom med en redoxligning som jeg kan løse! :-D

Brugbart svar (0)

Svar #14
06. marts 2008 af mathon

afstem i surt miljø:

Cu(s) + NO3^(-)(aq) --> Cu^(2+)(aq) + NO2(g)

Skriv et svar til: MEga dilemma! :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.