Matematik

Haster , Vektor regning ??

05. marts 2008 af delidolu (Slettet)
Håber I kan hjælpe mig derude :=)


vektor a= (1,3)
vektor b= (4,-2)
vektor c= (3,-19)

Håber i forstår det, ved ikk hvor anderledes det ellers kan skrives.

Opgaven er at beregne arealet af det parallelogram, der udspændes af vektor a + vektor b og vektor c ????

I don´t understand it people ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Arealet=|det(a+b,c)|

dvs. find vektor a+b og udregn |det(a+b,c)|

Svar #2
05. marts 2008 af delidolu (Slettet)

men hva betyder det komma ?

altså ,c når man regner ?

Forstår ikke helt ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)

det betyder, at du skal finde determinanten mellem vektor a+b og vektor a.

Sådan er det angiveligt også skrevet i din bog.

Svar #4
05. marts 2008 af delidolu (Slettet)

vil det sige jeg skal gøre følgende , har lige set et eksempel i min bog , men giver det mening;


det(a,b)=|1,3 4,-2|=1*(-2)-3*4=-11

er det hva jeg skal gøre ??

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Start med at finde vektor a+b

Svar #6
05. marts 2008 af delidolu (Slettet)

det giver (5,1)

?

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#6
korrekt
find nu nummeriske værdi af determinanten:
|det([5;1],[3;-19])|
Dette er lig arealet.

Svar #8
05. marts 2008 af delidolu (Slettet)

hvordan regner mand det ud ?

Svar #9
05. marts 2008 af delidolu (Slettet)

er det sådan

det(a,c)=5*(-19)-1*3

Svar #10
05. marts 2008 af delidolu (Slettet)

er det sådan

det(a,c)=5*(-19)-1*3 = -98

Er det så arelalet , altså resultatet ????

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)

det(a+b,c)=[5;1] x [3;-19] = 5*(-19)-1*3=...

Brugbart svar (0)

Svar #12
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#10 Husk på, at det er den nummeriske værdi af determinaten der er lig arealet af det udspændte parallellogram.

Svar #13
05. marts 2008 af delidolu (Slettet)

så det vil sige at resultatet er

det(a+b,c)=[5;1] x [3;-19] = 5*(-19)-1*3 = |-98| = 98

??

Brugbart svar (0)

Svar #14
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)

udover at der naturligvis burde være numerisk, dvs:
|det(a+b,c)|=|...|=|...|=...

men ellers ser det fint ud(så vidt jeg kan se)

Svar #15
05. marts 2008 af delidolu (Slettet)

Tusinde tak Dan :D

Skriv et svar til: Haster , Vektor regning ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.