Fysik
mekanik
05. marts 2008 af
nunu1989 (Slettet)
Hej... En bil der vejer 700 kg. Lige før en 100 m lang bakke der stiger med 10 grader går bilen i stå. Personen skubber med en konstant kraft på 6,1 kN.
Vi havde bestemt den resulterende kraft. Men hvor lang tid tager det personen at skubbe bilen op ad bakken?
Vi havde bestemt den resulterende kraft. Men hvor lang tid tager det personen at skubbe bilen op ad bakken?
Svar #1
06. marts 2008 af mathon
...hvis du har undret dig over "resultatet", er det vel ikke så underligt,
da
6,1 kN = 6100 N, svarende til et løft på ca. 610 kg dvs. over et halvt ton. Og HVEM kan sådan lige løfte godt og vel et halvt ton.
Opgaveteksten ville være mere sandsynlig, såfremt en kranvogn havde leveret trækkraften 6100 N frem for, at en PERSON skal levere skubbekraften 6100 N.
...nevermind
du skal levere opgaven:
hvis du tegner en skitse - som altid er en god ide til den type opgaver - vil du kunne indse,
at den kraft, der skal "overvindes"
er
m*g*sin(alfa) = (700 kg)*(9,82 m/s^2)*sin(10°) = 1193,66 N
1) Hvor stor en resulterende kraft resterer så til acceleration af bilen?
2) Hvor stor er den konstante acceleration?
3) Hvad betyder det for udtrykket s = 0,5*a*t^2 + vo*t + so, at vo og so begge er lig med 0?
3) Hvordan beregnes t?
4) Er det overraskende, at den overdimensionerede, muskuløse kæmpe kan gøre det på meget kort tid?
da
6,1 kN = 6100 N, svarende til et løft på ca. 610 kg dvs. over et halvt ton. Og HVEM kan sådan lige løfte godt og vel et halvt ton.
Opgaveteksten ville være mere sandsynlig, såfremt en kranvogn havde leveret trækkraften 6100 N frem for, at en PERSON skal levere skubbekraften 6100 N.
...nevermind
du skal levere opgaven:
hvis du tegner en skitse - som altid er en god ide til den type opgaver - vil du kunne indse,
at den kraft, der skal "overvindes"
er
m*g*sin(alfa) = (700 kg)*(9,82 m/s^2)*sin(10°) = 1193,66 N
1) Hvor stor en resulterende kraft resterer så til acceleration af bilen?
2) Hvor stor er den konstante acceleration?
3) Hvad betyder det for udtrykket s = 0,5*a*t^2 + vo*t + so, at vo og so begge er lig med 0?
3) Hvordan beregnes t?
4) Er det overraskende, at den overdimensionerede, muskuløse kæmpe kan gøre det på meget kort tid?
Skriv et svar til: mekanik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
