Matematik
Ligning
05. marts 2008 af
Izzle (Slettet)
Bestem ligningen for den linie 1, der går gennem P(2,-3) og som er parallel med linien gennem punkterne A(17,-3) og B(-9,-22)
Svar #1
05. marts 2008 af popular (Slettet)
Af punkterne A(17,-3) og B(-9,-22) får du opgivet to x-værdier og to y værdier.
Man kan bruge denne ligning til at finde hældningen (aplha):
alpha= (y2-y1)/(x2-x1), altså
alpha= (-22-(-3))/(-9-17)
Nu har du så fundet hældninget for begge grafer, da de er parallelle.
Hjalp det?
Man kan bruge denne ligning til at finde hældningen (aplha):
alpha= (y2-y1)/(x2-x1), altså
alpha= (-22-(-3))/(-9-17)
Nu har du så fundet hældninget for begge grafer, da de er parallelle.
Hjalp det?
Svar #2
05. marts 2008 af popular (Slettet)
Dernæst kan du bruge denne ligning:
y-y1=alpha*(x-x1), altså
y-(-3)=alpha*(x-17)
y=x*alpha-17*alpha-3
y-y1=alpha*(x-x1), altså
y-(-3)=alpha*(x-17)
y=x*alpha-17*alpha-3
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
