Matematik

potensfunktion u. hjælpemidler

06. marts 2008 af ibz (Slettet)
Hej. Sidder med en opgave som jeg umiddelbart slet ikke kan se hvordan man skal løse. Opgaven skal løses uden hjælpemidler.

En funktion f er af typen f(x) = b*x^a, og der gælder at f(2) = 4 og f(4) = 64
Bestem tallene a og b.

Nogle der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2008 af Mikkat (Slettet)

I din bog har du garateret formler til beregning af både a og b. formeln for a indeholder log

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2008 af Mikkat (Slettet)

du kan også vælge at indsætte de to punkter i forskriften og løse de to ligninger med 2 ubekendte

Svar #3
06. marts 2008 af ibz (Slettet)

Jeg kender godt formlerne for at finde a og b men kan bare ikke forstå hvorfor denne opgave skal kunne løses uden hælpemidler?

:/

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2008 af Mikkat (Slettet)

OK - det er nok fordi du skal vise, at du kan bruge regnereglerne for log. Du får nemlig brug for reglen log(a^x)=x*log(a), for du får udtrykket log(16)/log(2). Her skal du så skrive 16 som 2^4 og bruge den omtalte regneregel for log

Svar #5
06. marts 2008 af ibz (Slettet)

er bare fuldstændig uforstående over for at man på mat B skal kunne log regneregler i hovedet?!?!?!

Kan det seriøst være meningen? :(

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2008 af Mikkat (Slettet)

Det er jo fornuftigt at kunne visse elementære regneregler og formler i hovedet, da matematik bliver alt for besværlig, hvis man skal slå alting op. Om man skal kunne netop denne logaritmeregneregl på Mat B, må du kunne slå i - f.eks. i forordet til jeres hæfte med vejledende eksamensopgaver.

Svar #7
06. marts 2008 af ibz (Slettet)

ok. tak for hjælpen.

Skriv et svar til: potensfunktion u. hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.