Fysik

Hjælp: Plutoniums halveringstid

06. marts 2008 af aisha_123 (Slettet)
Hey,
Kan nogen finde ud af denne opgave:

Der fosvinde 0,069 g pr. min.
I alt er der 120 g,og når der er gået en ukendt tid, så forsvinde 60 g af det.

Hvordan kan jeg finde halveringtiden?

Mit forslag: (60g)/((0,069)/min)= 15,5 hr??????

Den rigtig halveringstid er 17000 år!

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2008 af Jenssss (Slettet)

det kan ikke passe at der vil blive ved med at forsvinde stof med 0,069 g pr. min, efterhånden burde hastigheden mindskes

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2008 af QaZZaQ

Brug
N(t)=N_0e^(-kt)

N(t=1min)=120*e^(-k*1)=120-0.069

Og bestem henfaldskonstanten.

Svar #3
06. marts 2008 af aisha_123 (Slettet)

mange tak!

Skriv et svar til: Hjælp: Plutoniums halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.