Kemi
rapsolie
06. marts 2008 af
Klodsinen (Slettet)
Hej,
jeg vil gerne høre om der er nogen der kender forskellen på hærdet og ikke hærdet rapsolie. Det skal bruges i forbindelse med et regnestykke omkring iodtal, hvor den ikke hærdede olie har et iodtal, der er 4-5 gange større end det hærdede.
På forhånd tak!
- Sofie
jeg vil gerne høre om der er nogen der kender forskellen på hærdet og ikke hærdet rapsolie. Det skal bruges i forbindelse med et regnestykke omkring iodtal, hvor den ikke hærdede olie har et iodtal, der er 4-5 gange større end det hærdede.
På forhånd tak!
- Sofie
Svar #1
06. marts 2008 af Kemiersjov (Slettet)
Rapsolie ha stort indhold af umættede fedtsyrer, bl.a. oliesyre. Ved hærdning reagerer C=C bindingen (den umættede del) med H2 og danner dermed en mættet fedtsyre.
Da det netop er C=C bindingen, der reagerer med iod og dermed giver anledning til iodtal, falder oliens iodtal ved hærdning.
Da det netop er C=C bindingen, der reagerer med iod og dermed giver anledning til iodtal, falder oliens iodtal ved hærdning.
Skriv et svar til: rapsolie
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
