Matematik

Isoler

06. marts 2008 af bill23 (Slettet)
Isoler z i formlen

p=7(3-z)-2w

Er der nogen der kan vise mig hvordan den her opg. skal løses?

(Gerne med mellemregninger så jeg kan forstå det. Tak)

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2008 af Stenalt (Slettet)

p=7(3-z)-2w
p-2w=7(3-z)
p-2w/7=3-z
((p-2w)/(7))-3 = -z
z=((-p+2w)/7)+3

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2008 af Stenalt (Slettet)

Åh nej... Har lavet en fejl kan jeg se...

p=7(3-z)-2w
p+2w=7(3-z)
p+2w/7=3-z
((p+2w)/(7))-3 = -z
z=((-p-2w)/7)+3

Svar #3
06. marts 2008 af bill23 (Slettet)

I bogen står der at løsningen skal være:

z=-1/7(p+2w-21)

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2008 af noveau (Slettet)

p=21-7z-2w

p+2w=21-7z

p+2w-21=7z

-1/7(p+2w-21)=z

Skriv et svar til: Isoler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.