Engelsk
rettelse af en kort summary-plase help..
29. august 2004 af
suzie (Slettet)
hejsa..jeg håber der er nogen der gider rette denne summary igennem for grammatiske fejl(rettes i nutid)..tak på forhånd..
Summary about ”Volden i den amerikanske drøm”
The article is written by Per Dabelsteen and is about an interview with the film director, Michael Moore about his documentary film “Bowling for Columbine”. In Michael Moore’s new film he asks his self the question “Are we a nation of gun nuts, or are we just nuts?”
The film has got the title from the tragedy on Columbine High School, where two teen-ager boys shot and kill twelve students and a teacher, after they play bowling. After that tragedy Moore visits the school and shows clips from the massacre from the school and interviews teachers and parents, who children are dead at the tragedy, in his film.
Moore says that there are more criminals in USA than other countries because people in USA use violence to solve their problems and almost half of people in America have guns compared with people in Europe.
In his documentary film Moore shows how paranoid Americans are because they (gemmer sig) inside their houses and he think that the media have the responsibility. Not violence in movies and series but the news broadcast because they tell us, that we shall be scared from everything.
At last Moore thinks that we can solve the problem if we don’t treat poor and rich people different, because we live in a planet where we should share the thing with each others.
Summary about ”Volden i den amerikanske drøm”
The article is written by Per Dabelsteen and is about an interview with the film director, Michael Moore about his documentary film “Bowling for Columbine”. In Michael Moore’s new film he asks his self the question “Are we a nation of gun nuts, or are we just nuts?”
The film has got the title from the tragedy on Columbine High School, where two teen-ager boys shot and kill twelve students and a teacher, after they play bowling. After that tragedy Moore visits the school and shows clips from the massacre from the school and interviews teachers and parents, who children are dead at the tragedy, in his film.
Moore says that there are more criminals in USA than other countries because people in USA use violence to solve their problems and almost half of people in America have guns compared with people in Europe.
In his documentary film Moore shows how paranoid Americans are because they (gemmer sig) inside their houses and he think that the media have the responsibility. Not violence in movies and series but the news broadcast because they tell us, that we shall be scared from everything.
At last Moore thinks that we can solve the problem if we don’t treat poor and rich people different, because we live in a planet where we should share the thing with each others.
Svar #1
29. august 2004 af Maria86 (Slettet)
Hey suzie .... har liget læst dit summary og her er mine foreslag til ting du måske kunne ændre...;) PS. jeg er ikke så god til at finde fejl, så ved ik om der er flere...
his self = himself
kill = killed
play= had been playing / played
who children = whose children
gemme sig =hide
the media have = the media has
his self = himself
kill = killed
play= had been playing / played
who children = whose children
gemme sig =hide
the media have = the media has
Svar #2
29. august 2004 af Dunnar (Slettet)
handler artiklen om et interview eller er den et interview, hvis den er et interview er der et about for meget.
"teenage boys" i stedet for "teen-ager boys"
"after they have been bowling" man spiller ikke bowling på dansk, der bowler man - ligeledes på engelsk
"parents, whose children (ikke who) are dead in (ikke at) the tragedy in his film."
"half of the people in USA" (husk the)
"compared with people in Europe" kan du ikke skrive der, prøv med:
"Moore says that there are more criminals in USA than other countries because people in USA use violence to solve their problems and almost half of the people in America owns guns, but not that many people in Europe owns guns."
(gemmer sig) = hide
"and he think that the media"(her skal stå thinks, da han er 3. p sing.)
"TV-series" i stedet for "series" (series er football ligaen)
ikke: "that we shall be scared from everything." men:
"that we are ought to fear everything"
"we live in a world" (ikke planet)
Hvad jeg lige kunne finde, håber det hjalp!
"teenage boys" i stedet for "teen-ager boys"
"after they have been bowling" man spiller ikke bowling på dansk, der bowler man - ligeledes på engelsk
"parents, whose children (ikke who) are dead in (ikke at) the tragedy in his film."
"half of the people in USA" (husk the)
"compared with people in Europe" kan du ikke skrive der, prøv med:
"Moore says that there are more criminals in USA than other countries because people in USA use violence to solve their problems and almost half of the people in America owns guns, but not that many people in Europe owns guns."
(gemmer sig) = hide
"and he think that the media"(her skal stå thinks, da han er 3. p sing.)
"TV-series" i stedet for "series" (series er football ligaen)
ikke: "that we shall be scared from everything." men:
"that we are ought to fear everything"
"we live in a world" (ikke planet)
Hvad jeg lige kunne finde, håber det hjalp!
Skriv et svar til: rettelse af en kort summary-plase help..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
