Kemi

trivalent syre

08. marts 2008 af surey (Slettet)
Jeg skal beregne syrestyrkekonstanten for citronsyre, som er en trivalent syre med pKa: 3,13 ; 4,76 og 6,40

Hvorfor er den relevante syrestyrkekonstant . 10^6,40

Altså hvorfor er det lige 6,40 og ikke de andre?

Håber der er nogen der kan hjælpe mig, for jeg forstår det ikke helt

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2008 af mathon

Ks = 10^(-pKs) - husk minus!

som monohydron syre Ks1 = 10^(-pKs1)

som dihydron syre Ks2 = 10^(-pKs2)

som trihydron syre Ks3 = 10^(-pKs3)

Skriv et svar til: trivalent syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.