Matematik
statistik opgave, tror jeg..
08. marts 2008 af
studiestudie (Slettet)
Hej alle..
Jeg har en smule svært ved at finde ud af hvordan man besvarer følgende spørgsmål korrekt.:
På en skole med 700 elever ønsker en af de politiske ungdomsorganisationer at få
mulighed for at stille et bord op, hvor eleverne i spisefrikvarteret kan hente materialer
og få information. Da skolens ledelse siger nej, opfordrer organisationen alle elever til
at tilkendegive, om de er for eller imod dette.
127 afgav deres stemme og heraf støttede 92 forslaget. Organisationen omdeler derefter
løbesedler, hvor de skriver: ”Elevundersøgelse viser, at over 70 % støtter de politiske
organisationers ret til at uddele materialer på skolen”.
a) Kommentér denne påstand med brug af statistiske begreber som stikprøve,
population, systematiske fejl og skjulte variable.
Nogen der kan hjælpe?
Jeg har en smule svært ved at finde ud af hvordan man besvarer følgende spørgsmål korrekt.:
På en skole med 700 elever ønsker en af de politiske ungdomsorganisationer at få
mulighed for at stille et bord op, hvor eleverne i spisefrikvarteret kan hente materialer
og få information. Da skolens ledelse siger nej, opfordrer organisationen alle elever til
at tilkendegive, om de er for eller imod dette.
127 afgav deres stemme og heraf støttede 92 forslaget. Organisationen omdeler derefter
løbesedler, hvor de skriver: ”Elevundersøgelse viser, at over 70 % støtter de politiske
organisationers ret til at uddele materialer på skolen”.
a) Kommentér denne påstand med brug af statistiske begreber som stikprøve,
population, systematiske fejl og skjulte variable.
Nogen der kan hjælpe?
Svar #1
09. marts 2008 af Madsst (Slettet)
Problemet her er selvfølgelig at det er mere sandsynligligt at man afgiver sin stemme hvis man føler meget stærkt for sagen. Hvis dette er sagen har vi nu delt populationen (som er det vi interesseret i) op i to, hvor vi tager en relativt set større stikprøve fra den ene af populationerne. Og det giver en systematisk fejl.
Problemet kaldes i øvrigt "Moral hazard" problemet.
Problemet kaldes i øvrigt "Moral hazard" problemet.
Svar #2
09. marts 2008 af Madsst (Slettet)
Problemet kaldes i øvrigt "Adverse selection" problemet, skulle der stå
Svar #3
10. marts 2008 af LiGoMo (Slettet)
#0
Stikprøve= 127 elever
Population= Eleverne på skolen
#3 Det er jo også næsten det samme ;)
Stikprøve= 127 elever
Population= Eleverne på skolen
#3 Det er jo også næsten det samme ;)
Skriv et svar til: statistik opgave, tror jeg..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
