Fysik

Hjælp bedes - "Nyttevirkning"

09. marts 2008 af 887 (Slettet)
Lise og Anders skal begge varme vand til te. Lise benytter en elkedel, mens Anders varmer vand i en kasserolle på komfuret.

- I hvilken af opvarmningsmetoderne kan man forvente støsrt nyttevirkning? Hvorfor?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2008 af mathon

har du tænkt over den rent fysiske udviklingshistorie

1) kasserolle på komfur

2) el-kedelen nuværende popularitet og store udbredelse

hvor sandsynligt er det, at elkedelen er mindst effektiv af de to

gennemtænk selv forklaringen...

Svar #2
09. marts 2008 af 887 (Slettet)

JAmen der vil jo næsten ved enhver energiomdannelse være noget omsat energi, der ikke vil kunne udnyttes?

Élkedlen bruger vel mindre energi?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2008 af mathon

og kasserollen skal først varmes op i bund og sider og er i øvrigt uden låg, så der fordamper en del vand inden kogepunktet er nået

mens

el-kedlen har varmelegemet - med stor effekt - direkte i vandet og er lukket oventil

Svar #4
09. marts 2008 af 887 (Slettet)

Nu sidder jeg med denne opgave, som jeg simpelthen ikke kan løse (kan huske at vi gennemgik formlen i skolen, men kan ikke huske den)

Opgaven:

Anders beslutter sig for at bestemme nyttevirkningen. Han hælder 0,8L vand med temperaturen 12,6 grader Celcius i kasserollen og tænder for komfuret, som han har sluttet til en el-måler. Når vandet har nået 99,2 grader celsius, viser elmåleren 0,1125 kWh.

Hvordan omregner jeg forbruget af elektrisk energi i kj?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2008 af Mestertyv (Slettet)

0,1125kWh = 112,5Wh = 112,5*60*60J = 405000J

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2008 af 000 (Slettet)

1kWh=3,6kj <=> 0,1125*(3,6kj*1000)=405kj

Skriv et svar til: Hjælp bedes - "Nyttevirkning"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.