Matematik

plz hjælp , haster

09. marts 2008 af caj (Slettet)
hej jeg kan ikke finde ud af denne opgave og jeg har prøvet alt, sinus- conus mm ..

opgaven lyder:
i en retvinkelet trekant er den ene katete 30 cm lang og summen af de to andre sider er 80 cm. beregn den eksakte værdi af de 2 sider.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2008 af mathon

når y er hypotenusen og x den anden katete
gælder

y^2 = x^2 + 30^2
og
x+y = 80

Svar #2
09. marts 2008 af caj (Slettet)

jeg forstår den stadig ikke ,, sorry

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2008 af Isomorphician

To ligninger med to ubekendte.

Hvis y isoleres i x + y = 80, fås:
y = 80 - x

Hvis du indsætter det i y^2 = x^2 + 30^2, kan du finde den første ubekendte.

Svar #4
09. marts 2008 af caj (Slettet)

jeg får det til 52,44, men jeg ved at det bliver 24 3/8 og 45 5/8

Svar #5
09. marts 2008 af caj (Slettet)

men tak for hjælpen

Svar #6
09. marts 2008 af caj (Slettet)

men i må selvfølgelig gerne skrive :) hvis I kan hjælpe mig, så eg får det resultat eller har en anden måde. det er fra bogen mat Pi, den grøn bog, altså opgavebogen, opg. 313

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2008 af Isomorphician

I: y^2 = x^2 + 30^2
II: x + y = 80

y isoleres i II:
y = 80 - x

Udtrykket for y indsættes i I, og x isoleres:
(80-x)^2 = x^2 + 900
6400 - 160x + x^2 = x^2 + 900
-160x = -5500
x = 34,375

Værdien for x indsættes i II, og y isoleres:
34,375 + y = 80
y = 45,625

Dermed kan du konkludere at længden af den anden katete er lig 34,375 og længden af hypotenusen er lig 45,625

Svar #8
09. marts 2008 af caj (Slettet)

tak, det betyder rigtig meget .. 1000 - taak :)

Svar #9
09. marts 2008 af caj (Slettet)

hvorfor skriver du 160 x i ligningen 6400- 160x + x^2 = x^2 + 9000

undskyld men det forstår jeg ikke, j er ked af at jeg ikke fatter det

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. marts 2008 af mathon

...kan måske gøres lidt anderledes, hvis det kan hjælpe dig:

I: y^2-x^2 = 900
II: y+x = 80

I: (y+x)(y-x) = 900
II: y+x = 80 ...........divider I med II

III: y-x = 11,25
II:. y+x = 80...........III og II adderes

2y = 91,25
y = 45,625

som indsat i II: y+x = 80
giver
45,625+x = 80, hvoraf

x = 34,375




Skriv et svar til: plz hjælp , haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.