Matematik
Differentialligning
09. marts 2008 af
LMMS (Slettet)
En funktion f med definitionsmængde R er løsning til differentialligningen y'=y(x^2-9) , y>0, og grafen for f gennem P(2,2).
a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.
b) Bestem monotoniforholdene for f.
Hvordan?
a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.
b) Bestem monotoniforholdene for f.
Hvordan?
Svar #4
09. marts 2008 af mathon
OK efter nærmere gennemlæsning ser jeg, at der IKKE behøver at integreres:
a)
y'=y(x^2-9) for x=2 og y=2
y'=2(2^2-9) = 2(4-9) = 2*(-5) = -10
tangentligning:
y = y'*(x-2)+2
b)
y'=y(x^2-3^2) = y(x+3)(x-3) og y>0
find nulpunkter for y' og bestem monotoniintervaller for y
a)
y'=y(x^2-9) for x=2 og y=2
y'=2(2^2-9) = 2(4-9) = 2*(-5) = -10
tangentligning:
y = y'*(x-2)+2
b)
y'=y(x^2-3^2) = y(x+3)(x-3) og y>0
find nulpunkter for y' og bestem monotoniintervaller for y
Skriv et svar til: Differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
