Matematik

forskrift

10. marts 2008 af IR_18 (Slettet)
jeg skal finde forskriften for den eksponentielt aftagende funktion hvor f(x) er f(2)=4 og f(3)=2
(jeg har formlen for konstanten a
er a= x1-x2(kvadratrod)y2-y1.
men kan altså ikke få det til at passe.
hvordan finder man forskriften for f(x)??

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2008 af Isomorphician

Din formel for at finde a er rigtig nok.
Du kan skrive dine udregninger herind, så er der nok en eller anden der vil rette dem

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2008 af Isomorphician

hov...der skal stå y2/y1 ikke y2-y1

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2008 af Isomorphician

Argh....se bort fra #1.
Der skal stå x2-x1 ikke x1-x2, så formlen er:
(x2-x1)rod(y2/y1) = (y2/y1)^(1/(x2-x1))

Svar #4
10. marts 2008 af IR_18 (Slettet)

Yes.. Men hvor sætter jeg f(2)=4 og f(3)=2 ind i den formel.. kan ikke lige se hvordan jeg forbinder dem??

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2008 af Isomorphician

f(2) = 4, betyder at for x-værdien 2 er y-værdien 4.
Brug den laveste x-værdi som x1 og den tilhørende y-værdi som y1

Svar #6
10. marts 2008 af IR_18 (Slettet)

den laveste x værdi? 2 eller hvad

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. marts 2008 af Isomorphician

ja

Skriv et svar til: forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.