Matematik
Forkort brøk + reducer brøk
10. marts 2008 af
arule (Slettet)
Hej
Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal løse følgende:
Forkort brøk:
(x^2-5x+6)/(2x-6)
Reducer brøk:
(x^2*(2*kvadratrod(x*y))^-3) / y^2.
Her vil jeg mene man skal regne parantesen med kvadratroden ud?
På forhånd tak for hjælpen.
Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal løse følgende:
Forkort brøk:
(x^2-5x+6)/(2x-6)
Reducer brøk:
(x^2*(2*kvadratrod(x*y))^-3) / y^2.
Her vil jeg mene man skal regne parantesen med kvadratroden ud?
På forhånd tak for hjælpen.
Svar #1
10. marts 2008 af kuerten15
Forkort brøk:
(x^2-5x+6)/(2x-6) = [(x-3)*(x-2)]/[2*(x-3)] = (x-2)/2 = x/2-1
Reducer brøk:
(x^2*(2*kvadratrod(x*y))^-3) / y^2
Ja, man kan starte med at gange parentsen ud:
[2*SQRT(x*y)]^-3 = 1/[(8*SQRT(x*y)]^(3/2)
(x^2*1/[(8*SQRT(x*y)]^(3/2))/y^2 = x/{[(8*SQRT(x*y)]^(3/2)*y^3}
(x^2-5x+6)/(2x-6) = [(x-3)*(x-2)]/[2*(x-3)] = (x-2)/2 = x/2-1
Reducer brøk:
(x^2*(2*kvadratrod(x*y))^-3) / y^2
Ja, man kan starte med at gange parentsen ud:
[2*SQRT(x*y)]^-3 = 1/[(8*SQRT(x*y)]^(3/2)
(x^2*1/[(8*SQRT(x*y)]^(3/2))/y^2 = x/{[(8*SQRT(x*y)]^(3/2)*y^3}
Skriv et svar til: Forkort brøk + reducer brøk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
