Biologi
genetik
11. marts 2008 af
idababy (Slettet)
Hej alle :)
Jeg har lige et lille spørgsmål:
Vil enhver ændring a baserækkefølgen i DNA have en konsekvens?
Jeg har lige et lille spørgsmål:
Vil enhver ændring a baserækkefølgen i DNA have en konsekvens?
Svar #1
11. marts 2008 af Stenalt (Slettet)
Nej... Flere forskellige kodons koder jo for samme aminosyre...
Svar #2
11. marts 2008 af idababy (Slettet)
så det vil sige at enhver ændring i baserækkefølgen ikke nødvendigvis har nogen konsekvens, fordi de andre bare "reperere" ændringen?
Svar #3
11. marts 2008 af Stenalt (Slettet)
Nej det var ovehovedet ikke det jeg skrev... Jeg skrev at skift i kodon ikke nødvendigvis medfører ændring af smninosyre jevnfør dette eksempel...
Kodon = CCC, aminosyre = Prolin
Kodon = CCA, aminosyre = Prolin
Herimod:
Kodon = CCC, aminosyre = Prolin
Kodon = CAC, aminosyre = Histidin
De nævnte kodon er for mRNA...
Kodon = CCC, aminosyre = Prolin
Kodon = CCA, aminosyre = Prolin
Herimod:
Kodon = CCC, aminosyre = Prolin
Kodon = CAC, aminosyre = Histidin
De nævnte kodon er for mRNA...
Skriv et svar til: genetik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
