Fysik
ligevægt og kraftmoment
12. marts 2008 af
twen (Slettet)
Hejsa!
Jeg har en aflevering i morgen hvor der er en opg, som jeg gerne vil have lidt hjælp til. Den lyder som følger:
Et vandret bræt er i hvile. Brættets længde er, L, og dets masse er m. I venstre side har brættet en gnidningsfri understøtning L/10 fra venstre endepunkt (Fk) og i den anden ende hænger det i en lodret snor (Fs).
a) Besten alle de kræfter der påvirker brættet.
b)Snoren klippes nu over bestem brættets vinkelacceleretion og bestem kontaktkraften fra understøtningen umiddelbart efter at snoren er klippet over.
a)Når jeg vil finde Fs og tager moment om Fk kan det så passe at jeg får:
T(Fk)= mg*(L/2-L/10)+Fs*(9/10)L = 0 <=>
Fs= (-mg*(2/5)L)/((9/10)L) = -4mg/9 ???
og for Fk -5mg/9???
b) Her ville jeg meget gerne have et lille hint til at komme igang...
På forhånd mange tak!
Jeg har en aflevering i morgen hvor der er en opg, som jeg gerne vil have lidt hjælp til. Den lyder som følger:
Et vandret bræt er i hvile. Brættets længde er, L, og dets masse er m. I venstre side har brættet en gnidningsfri understøtning L/10 fra venstre endepunkt (Fk) og i den anden ende hænger det i en lodret snor (Fs).
a) Besten alle de kræfter der påvirker brættet.
b)Snoren klippes nu over bestem brættets vinkelacceleretion og bestem kontaktkraften fra understøtningen umiddelbart efter at snoren er klippet over.
a)Når jeg vil finde Fs og tager moment om Fk kan det så passe at jeg får:
T(Fk)= mg*(L/2-L/10)+Fs*(9/10)L = 0 <=>
Fs= (-mg*(2/5)L)/((9/10)L) = -4mg/9 ???
og for Fk -5mg/9???
b) Her ville jeg meget gerne have et lille hint til at komme igang...
På forhånd mange tak!
Skriv et svar til: ligevægt og kraftmoment
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
