Kemi

Titrering

12. marts 2008 af tamrotte (Slettet)
Okay, det her er mit andet indlæg - but any ways.

En ca. 0,5 M KOH opløsning indstilles på følgende måde:
Der afvejes 1,300 g hydrazinsulfat, og til titreringen bruges 19,5 mL af KOH-opløsning.
KOH opløsningens koncentration er 0,513 M
............................................

En ca. 0,5 M HCL indstilles nu relativ på KOH-opløsningen. Der afpippetteres 20,0 mL af KOH-opløsning, og til titrering heraf forbruges 20,4 mL af saltsyren.

Beregn saltsyrens molære koncentration

* Hvordan gør jeg? Har siddet med den i hundred år, og kan stadig ikke lige se - hvordan man løser den .. så forklar! ;D

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Beregn, hvilken stofmænge HCl, der ækvivalerer med 20,0mL 0,513 M KOH.
Herefter kan koncentrationen af HCl beregnes.

Svar #2
12. marts 2008 af tamrotte (Slettet)

Jamen, hvordan beregner jeg stofmængden af HCl ? ;s

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2008 af mathon

HCl + KOH --> KCl + H2O, dvs. HCl:KOH = 1:1

hvorfor
V_HCl * c_HCl = V_KOH * c_KOH, hvoraf

c_HCl = (V_KOH*c_KOH)/V_HCl

Skriv et svar til: Titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.