Matematik
funktionnn
13. marts 2008 af
tøsenvb (Slettet)
En funktion f er bestemt ved
f(x)= lnx + 4/x ,x>0
Bestem f', og løs ligningen f'(x)=0
Skitsér grafen for f , og bestem monotoniforholdene for f .
Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for den tangent til grafen for f,
som har hældningskoefficienten -5.
---------
jeg har nu siddet med den i over en time og kan ikke finde ud af den.. ???
f(x)= lnx + 4/x ,x>0
Bestem f', og løs ligningen f'(x)=0
Skitsér grafen for f , og bestem monotoniforholdene for f .
Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for den tangent til grafen for f,
som har hældningskoefficienten -5.
---------
jeg har nu siddet med den i over en time og kan ikke finde ud af den.. ???
Svar #1
13. marts 2008 af janko (Slettet)
lnx differentieret er 1/x
4/x differentieret er -4/x^2
f´(x)=1/x - 4/x^2
sæt det lig med 0
4/x differentieret er -4/x^2
f´(x)=1/x - 4/x^2
sæt det lig med 0
Svar #3
14. marts 2008 af tøsenvb (Slettet)
ej, var det kun det:))
hvorfor har jeg ikke tænkt på det, føler mig dum nu:))
takk
hvorfor har jeg ikke tænkt på det, føler mig dum nu:))
takk
Skriv et svar til: funktionnn
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
