Matematik
Stamfunktion...
30. august 2004 af
bml (Slettet)
Hej...
Funktionen f er givet ved f(x)=0,5x+3. Bestem til f den stamfunktion F, hvis graf har y=-2 som tangent.
Jeg har fundet frem til at
F(x)=0,25x^2+3x+k.
Jeg går ud fra at jeg så skal bestemme k, men hvordan gør man det?
Håber der er nogen der kan hjælpe...
Funktionen f er givet ved f(x)=0,5x+3. Bestem til f den stamfunktion F, hvis graf har y=-2 som tangent.
Jeg har fundet frem til at
F(x)=0,25x^2+3x+k.
Jeg går ud fra at jeg så skal bestemme k, men hvordan gør man det?
Håber der er nogen der kan hjælpe...
Svar #1
30. august 2004 af frodo (Slettet)
du ved at i røringspunktet mellem grafen og tangenten, har de to nøjagtig samme funktionsværdi. Da tangentens værdi er 2 hele tiden, og altså ikke er karakteriseret ved nogen hældning, ved du: F'(x0)=0 <=> f(x)=0 der finder du så din x- værdi. Denne x værdi indsætter du i stamfunktionen, således F(x0)=-2 herudaf skal du så finde integrationskanstanten (=den orbitrere konstant)
Svar #2
30. august 2004 af tante_toffee (Slettet)
hvis den har y=-2 som tangent, kan du prøve at finde røringspunktet mellem graf og tangent, hvorved du vil få et punkt på din graf. dette punkt kan du så indsætte i din stamfunktion og isolere k...
Skriv et svar til: Stamfunktion...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
