Matematik
Geometri opgave?
15. marts 2008 af
12345MARIA (Slettet)
der er to ensvinklede trekanter ABC og AB´C´. der oplyses, at /AB/=10, /AC/=6, /AB`/=15, SAMT vinkel ABC og vinkel AC´B er rette.
Beregn /BC/ og /B´C´/
Er fuldstændig lost i denne opgave forstår slet ikke hvad jeg skal gøre og hvorfor j skal bruge sinus, conus osv ?
Nogn der kan hjælpe?
Beregn /BC/ og /B´C´/
Er fuldstændig lost i denne opgave forstår slet ikke hvad jeg skal gøre og hvorfor j skal bruge sinus, conus osv ?
Nogn der kan hjælpe?
Svar #1
15. marts 2008 af dnadan (Slettet)
|AB|=10
|AC|=6
|AB|=15
Samt vinkel B=90grader og C'=90grader
Tegn en skitse. Herefter kan du måske se, hvorledes de beregnes.
Hint: Pythagoras og a1/a2=b1/b2=c1/c2=k
|AC|=6
|AB|=15
Samt vinkel B=90grader og C'=90grader
Tegn en skitse. Herefter kan du måske se, hvorledes de beregnes.
Hint: Pythagoras og a1/a2=b1/b2=c1/c2=k
Svar #2
15. marts 2008 af 12345MARIA (Slettet)
Hmm jeg forstår dt ikk rigtigt, har tegnet de to ensvinklede trekanter, men forstår bare ikk hvornår j skal bruge de forskellige realtioner. og hvodan jeg ved hvad a. b el c er osv ?
Svar #3
16. marts 2008 af cepta (Slettet)
Hvis du gør som dnadan siger, altså laver en skitse, så bliver det meget lettere overskueligt.
Find først forstørrelsesfaktoren k, og arbejd dig videre derfra.
Find først forstørrelsesfaktoren k, og arbejd dig videre derfra.
Skriv et svar til: Geometri opgave?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
